Thursday, 16 April 2015

Segmen Bloglist willYOU readTHIS?

klik banner untuk join


Syarat-syarat simple je:



Follow blog willYOU readTHIS? <
> Buat entri bertajuk Segmen Bloglist willYOU readTHIS? <
> Copy paste banner dan link kan ke entri ni <
> Optional: Tag dua orang rakan blogger korang <
> Copy paste link entry korang dalam bahagian komen ENTRI INI <

TAGGED : 

Tuesday, 14 April 2015

Hasad dengki sahabat manusia.

Hasad dengki.
Hanya ada pada manusia yang hatinya buruk. Seringkali menuduh, syak wasangka, bercakap buruk di belakang orang.

Ada sorang pakcik ni, tahap veteran takdelah sangat. Umur pun dalam lingkungan 40 keatas. Dari bidang kerja, memang susah untuk diberi nasihat. Apatah lagi kalau kita ni hanyalah budak kecil d mata dia.

Alkisah punchcard.



Okeyh. Punchcard ni agak sinonim dengan pekerja. Tak kisahla kerja gomen ka, kerja swasta ka, kerja kedai buku ka..
Jadi, alkisahnya si pakcik ni aku tengah ada panggilan dari husband. Aku masih dalam talian, dia pulak asyik panggil aku. "Na tolong punch card buat aku nanti!"
Aku dengar tapi aku masih bcakap dengan husband, macamana aku nak jawab.nak tak nak aku angguk jer. Jadi hari tu lah kali pertama guwe punch untuk beliau tu.

So, hari seterusnya nana hidup macam biasa. Dua hari lepas tu. Pakcik ni datang jumpa aku.
" jahat ko na, kau tak punch untuk aku hari kelmarin, aku tak pernah pun jahat dengan kau"

Oh goshh~~ tersentapnya aku. Mengenangkan aku masih mempunyai rasa hormat terhadap orang tua, aku diamkan aja. Punch tu jelas ditulis dibawahnya , tak boleh orang lain punch card. Ini disebabkan disiplin yang mesti kita jaga, ia juga melambangkan cukup masanya kita di pejabat.

Actually pakcik ni memang ada something wrong sikit. Bukan apa, dari bidang kerja memang agak kurang memuaskan. Tambahan pulak hari tu dia dipanggil oleh pihak atasan atas ada yang komplen tentang cara kerja dia yang macam chipsmore.

alkisah tuduhan tak berasas.



So, sebelum alkisah punch card tu, dia telah dipanggil oleh pihak atasan. Kemudian selepas dia keluar dari bilik tu, muka pakcik tu macam orang menses. Macam orang period. So malaslah aku nak layan.

Tiba2 dia tanya aku.
" kau ker yang komplen aku? boss cakap  yang komplen tu perempuan"
Speechless aku. Tak terkata. Terkedu. Terkaku. Aku hanya mampu mengucap dalam hati, tuduhan serta fitnah apa yang aku dapat ni.

Rilek-rilek je pakcik ni cakap aku yang komplen dia, dahtu dia cakap "kau lah tang pertama dalam list aku"

Hahahahahaahhahaa!

Memang gila kalau macam ni.
Takde faedahnya kalau aku nk bagi komplen, aku sendiri juga jaga diri aku sendiri. Aku sendiri jadi musykil. Inilah hasad dengki, inilah pembuat fitnah. Aku hanya mampu mengatakan Alhamdulillah.. Mungkin ini dugaan. Mungkin ini ujian. 

Semoga kita dijauhkan perasaan sebegini. Aminn~

Thursday, 9 April 2015

Contest Buy AVON Online.

Assalammualaikum..
Caranya???
1) Share post ini
2) Follow blog http://avononlinemalaysia.blogspot.com. (kanan blog)
3) Follow Google +1 kami juga ya! (kanan blog)
5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah.
Hadiah AVON bernilai RM50
Hadiah AVON bernilai RM40
Hadiah AVON bernilai RM30
Hadiah AVON bernilai RM20
Hadiah AVON bernilai RM10
Pemilihan adalah secara RANDOM!! Dengan syarat korang follow semua 3 syarat yang diberikan!! Ok??
Simple Contest For Great Gift =)
GiveAway tamat pada 30 April 2015.
GiveAway terbatal secara automatik sekiranya peserta kurang 100 orang.. So keep sharing to people u know =) 1 hadiah istimewa untuk individu yang dilihat aktif!!
Selamat mencuba!!!

klik banner untuk join :)